top of page
OM SÅPENE
S%C3%A5peringmedsa%C3%A5pe_edited.jpg
STELL PENT MED SÅPEN

Bruk en god såperist eller lignende til såpen.

Det er viktig at såpen ikke blir liggende i vann, men får tørke mellom bruk. Slik varer den lengre. Ta gjerne en titt på våre alternativer for oppbevaring av såpen.

Ka-Ca såper er såkalte natursåper, det vil si såper som lages for hånd fra bunnen av med oljer/plantesmør og lut.

 

Oljer og lut blandes sammen  til massen begynner å tykne. Så tilsettes farger, duft og ev. andre ingredienser. Deretter helles massen i en form, tildekkes og står til dagen etter. Da har oljene og luten blitt forsåpet og massen har størknet slik at den kan tas ut av formen og kuttes i såpestykker. Disse settes så til tørking i ca to-tre uker før de pakkes.

 

Såpemaker Kari Anne liker å gi såpene karakter og sjarm ved hjelp av farger og mønster og bruker forskjellige teknikker for å gi såpene sitt karakteristiske og flotte utseende.

 

Hudvennlige og miljøvennlige såper 
Såpene er imidlertid først og fremst gode for huden!

Oljene/plantesmørene som brukes tilfører alle gode egenskaper til såpen. Det er sammensetningen av disse, samt mengden med lut, som er hemmligheten bak en god såpe. I tillegg  har natursåper et naturlig høyt innhold av glyserin, noe som gjør at de ikke tørker ut huden.

 

Såpemakeren legger også vekt på å bruke miljøvennlig  emballasje og såpene er lett gjenkjennelig pakket i bølgepapp og papiretikett. Bruker du faste såper sparer du miljøet for plast.

 

Selvsagt er ikke  såpene testet på dyr, men på velvillige familiemedlemmer, venner og gode naboer.

bottom of page