OM OLJENE

Som nenvt under "Om såpene" er det sammensetningen av oljene som er hemmeligheten bak en god såpe.

Hovedsaklig bruker vi følgende oljer i våre såper:
olivenolje,  kokosolje, palmeolje, avocadoolje, sheasmør og kakaosmør.

  • Olivenolje er en av de mest brukte oljene i såpelaging og gir en mykgjørende og mild såpe med et tett skum når den brukes i en blanding med andre såpeoljer.

  • Kokosolje er også blant de mest brukte såpeoljer. Den gir en rensende, hard såpe med med deilig skum og store bobler. Fra 2016 går vi gradvis over til å bruke kun økologisk kokosolje i såpene.

  • Palmeolje bidrar til en hard, drøy og mild såpe med kremet skum.
    Vi bruker bare ​*palmeolje som er sertifisert som bærekraftig.

  • Sheasmør bidrar til hardhet i tilegg til kremet skum og mildhet. Vi bruker kun uraffinert økologisk sheasmør som er rik på vitaminer og essensielle fettsyrer.

  • Kakaosmør gir en hard, mild såpe med et kremet skum. 

  • Avocadoolje er rik på vitaminene A, B, D og E, samt lecithin, kalium, protein, betakaroten og aminosyrer. Den har regenererende og fuktighetsgivende egenskaper og gir en såpe som er god for moden hud med et stabilt, fuktighetsgivende skum.

 

*Palmeoljen er svært omdiskutert for tiden. Både med tanke på kostholdet og måten den blir utvunnet på. Rapporter om ødeleggelse av regnskogen i sør-øst Asia for å gi plass til palmeoljeplantasjer er alaramerende. Vi er selvsagt mot ødeleggelse av regnskogen, men vi mener at en boikott av all palmeolje ikke er veien å gå for å få bukt med problemet.

Palmeoljen er en svært god såpeolje og vårt bidrag til miljøet er å bruke olje som er sertifisert som "sustainable" (bærekraftig) palmeolje og ikke kommer fra de omstridte områdene i sør-øst Asia. Vi handler kun med leverandører tilsuttet www.rspo.org..

Ønsker du en såpe uten palmeolje er duftfrie Pur et godt alternativ.

 

- når du vil være snill

mot huden din

 

Etbl. 2006

Følg oss på Instagram og Facebook

©  Såpeloftet Ka-Ca såper