top of page
Gourmet Olive Oil
duft oljer
OM OLJENE

Sammensetningen av oljer er avgjørende for egenskapene såpen får. Dette er hemmeligheten bak en god såpe.

Hovedsaklig bruker vi følgende oljer i våre såper:
olivenolje,  kokosolje, palmeolje, avocadoolje, sheasmør og kakaosmør.

  • Olivenolje er en av de mest brukte oljene i såpelaging og gir en mykgjørende og mild såpe med et tett skum når den brukes i en blanding med andre såpeoljer.

  • Kokosolje er også blant de mest brukte såpeoljer. Den gir en rensende, hard såpe med med deilig skum og store bobler. 

  • Palmeolje bidrar til en hard, drøy og mild såpe med kremet skum.
    Palmeoljen vi bruker er sertifisert som *bærekraftig.

  • Sheasmør bidrar til hardhet i tilegg til kremet skum og mildhet. Vi bruker kun uraffinert økologisk sheasmør som er rik på vitaminer og essensielle fettsyrer.

  • Kakaosmør gir en hard, mild såpe med et kremet skum. 

  • Avocadoolje er rik på vitaminene A, B, D og E, samt lecithin, kalium, protein, betakaroten og aminosyrer. Den har regenererende og fuktighetsgivende egenskaper og gir en såpe som er god for moden hud med et stabilt, fuktighetsgivende skum.

 

*Palmeoljen er svært omdiskutert for tiden. Både med tanke på kostholdet og måten den blir utvunnet på. Rapporter om ødeleggelse av regnskogen i sør-øst Asia for å gi plass til palmeoljeplantasjer er alarmerende. Vi er selvsagt mot ødeleggelse av regnskogen, men vi mener at en boikott av all palmeolje ikke er veien å gå for å få bukt med problemet.

Palmeoljen er en svært god såpeolje og vårt bidrag til miljøet er å bruke olje som er sertifisert som "sustainable" (bærekraftig) palmeolje og ikke kommer fra de omstridte områdene i sør-øst Asia. Vi handler kun med leverandører tilsluttet www.rspo.org.

Ønsker du en såpe uten palmeolje er våre duftfrie såper et godt alternativ.

Om duftene

Duften  er  oftest avgjørende for hvilken såpe du velger. Vi har mange gode dufter å velge mellom. Både klassikere som lavendel, men også flere  unike blandinger av eteriske oljer og/eller duftoljer. Valget av duft er veldig individuelt og vi prøver å ha bredt utvalg slik at de aller fleste finner noen dufter de liker.

 

Eteriske oljer utvinnes av plantemateriale. Vi bruker også duftoljer som er  dufter som fremstilles  i laboratorier og kan være sammensatt av både syntetiske og naturlige stoffer.

 

Alle eteriske oljer og duftoljer vi bruker er  godkjent for kosmetisk bruk. Vi er også påpasselig med at de brukes i riktig mengde, da det er restriksjoner på dette.  

Noen er av den oppfatning at eteriske oljer er bedre for allergikere enn duftoljer, men de aller fleste eteriske oljer inneholder også allergener. Noen av duftoljene vi bruker inneholder ingen kjente allergener.

 

Våre oppskrifter er godkjent av en kosmetisk kjemiker slik at de er i tråd med regelverket. 

Etiketter

Etiketten våre er merket både med innhold og  med hvilke allergener såpen inneholder. Dette slik at allergikere får den informasjonen de trenger. Det er brukt såkalte Inci betegnelser på ingrediensene. For eksempel blir forsåpet kokosolje til sodium cocoate.

  

På etiketter er duften i såpen merket med  samlebetegnelsen "parfum". uansett om det er brukt eteriske oljer eller duftoljer, eller en blanding. I tillegg lister vi opp alle allergener i samsvar med regelverket.

 

bottom of page