
Ka-Ca såper er laget av de fineste vegetabilske oljer og fettstoffer. Såpene inneholder vanligvis følgende:
Olivenolje - Olea europaea
Oljen er legendarisk for å være skånsom og mild mot huden.
Olivenolje bevarer hudens fuktighet og mykgjør den på en ypperlig måte.
Fargen er lys til middels gulgrønn og påvirker ofte såpens øvrige farger eller hvithet der farger ikke er tilsatt.
Sheasmør - Butyrospermum parkii
Sheasmør kommer fra den afrikanske karate-nøtten og er en elegant tilsetning i såper. Smøret brukes for beskyttelse og pleie av tørr og sprukken hud. Det er svært mildt og fuktighetsbevarende.
Mange såpemakere har én egen sheasmør såpe der de tilsetter denne fortreffelige ingrediensen. Ka-Ca såper har sheasmør i alle såpene.
Kokosolje - Cocos nucifera
Kokosoljen er mye brukt både i såper og annen kosmetikk. I såper gir den et rikt fyldig skum og tilfører fuktighet. Oljen er solid ved romtempertur.
Kakaosmør - Theobroma cacao
Kakaosmøret er det naturlige kremfargete vegetabilske fettet som utvinnes fra kakaobønnen. Kakaosmør har en mild, søt kakaoaraoma. Det inneholder naturlige antioksidanter og har fuktighetsbevarende egenskaper.
Kakaosmøret er svært hardt og bidrar til å gi fasthet til såpen.
Palmeolje - Elaeis guineensis
Palmeolje er en halvfast olje som er svært populær til bruk i såper da den bidrar med fasthet til den ferdige såpen.
|
Oljene som brukes i Ka-Ca såper er, bak fra venstre: Kakaosmør, kokosolje, sheasmør, palmeolje (foran) og olivenolje (i flasken).
|